woensdag 28 november 2012

Door Julie: CD-review: DNA van Little Mix #1


It’s in my DNA!
Tijd voor artikel nummer 2! Hierin ga ik een review doen, maar niet van een verzorgingsproduct deze keer maar van een CD! Onlangs heb ik de Britse meidengroep Little Mix leren kennen door hun aanstekelijke single ‘Wings’! Ik was meteen verkocht en vond ook hun tweede single ‘DNA’ echt een schot in de roos! Ik volg hen op facebook en toen zag ik de releasedatum van hun album, ook met de naam DNA. Meteen zocht ik de tracklist op, van de deluxe editie of course!, en zocht de nummer op Youtube op. Vandaar het idee voor deze post. Ik zal eerst wat meer informatie geven over de groep zelf… 

Little Mix (voorheen bekend als Rhythmix) is een Britse girlband bestaande uit Perrie Edwards, Jesy Nelson, Leigh-Anne Pinnock en Jade Thirlwall. De groep werd gevormd tijdens de achtste reeks van The X Factor, waar ze als eerste girlband ooit The X Factor wonnen. Tijdens The X Factor werd hun single uitgebracht, een versie van Cannonbal. Leuk weetje misschien is dat Perrie Edwards de vriendin is van One Direction lid Zayn Malik!

Nummer 1 op de CD is gelijk hun eerste single Wings. Ik vind dit nummer super vrolijk en opgewekt en kan er echt niet op stil zitten. Ik ken de tekst van buiten en zing dan ook erg graag mee met dit nummer!

Favoriete zin(nen): Your words don't mean a thing, I'm not listening. 
Score: 9.5/10

Nummer 2 op deze CD is hun tweede single DNA. Dit nummer vond ik de eerste keer echt vrij bizar. Wat ik wel leuk vind is dat deze song heel erg verschilt van hun eerste single. Zo hoor je ten minste variatie op een cd en dat vind ik erg belangrijk. Dit nummer is eigenlijk mijn favoriet geworden. Het is een erg krachtig nummer en ook deze tekst ken ik volledig! Weetje: sommigen vergelijken dit nummer met E.T. van Katy Perry omwille van het refrein…


Favoriete zin(nen): He can do no wrong, no he don't need to try. Made from the best, he passes all the tests. Got my heart beating fast, it's cardiac arrest. He's from a different strain, that science can't explain. I guess that's how he's made in his d-d-d-dna. 
Score: 10/10

Het derde nummer is Change Your Life. Dit nummer vind ik ook erg goed. Het heeft een aantrekkelijke beat en een leuk ritme. Er wordt ook een stukje in gerapt, maar niet zoals in de typische R&B nummer natuurlijk. Het is en blijft een leuke meidengroep. De tekst van dit nummer vind ik ook erg mooi.

Favoriete zin(nen): You got the right to show the world, something never seen. We wanna hear you scream it out, you're not alone. 
Score: 9/10

Nummer 4 van dit album heet Always Be Together. Het is een mooie balad over vriendschap. Je kan het ergens ook toepasselijk vinden op iemand die overleden is, wat ik ook erg diep en mooi vind. Dit nummer is alweer erg verschillend van de drie vorige wat ik erg apprecieer. Ik vind ook dat hun vier stemmen samen hier erg mooi in klinken.

Favoriete zin(nen): Find me, in the sky. Destine with the moon and night. Your heartbeat is disguised as my, lullaby. 
Score: 8/10

Zo dit was deel 1 van de review! Deel twee en drie komen de volgende dagen online! 

Veel liefs
Julie. x

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen